Активна фаза може завершитися до кінця 2023-го, є ризик заморожування війни

До кінця поточного року можуть відбутися переговори між Україною та країною-агресоркою Росією, припускає правозахисник. Війна може бути “заморожена”.

Країна-агресорка Росія не має ресурсів і резервів для того, щоб вести війну такої інтенсивності проти України упродовж ще кількох років. Війна навряд чи затягнеться так надовго, адже резерви у агресора будуть вичерпуватися.

До кінця 2023 року може завершитися активна фаза війни і можуть відбутися переговори. Таку думку висловив російський журналіст та правозахисник Марк Фейгін.

“Немає такого резерву, немає такого ресурсу, як мінімум у Москви, та й у сторін інших, щоб вести цю війну роки в такій інтенсивності. Не в змозі винести її ритму жодна зі сторін, та й українській теж важко. Тому я не вважаю, що війна в принципі на роки затягнеться, тому що ресурс буде набагато раніше вичерпаний”, – зазначив правозахисник.

Він висловив думку, що до кінця 2023 року може завершитися активна фаза війни і можуть розпочатися переговори. У той же час Фейгін не відкидає варіанту, що ситуація на фронті може стати подібною до тієї, яка була на лінії розмежування на Донбасі з 2014 року.

За його словами, головним аргументом до того, як далі можуть розвиватися події в Україні, може стати ситуація у США, де у 2024 році заплановані вибори.

“Байден, прямо скажемо, не в ідеальному стані. Для того, щоб йому залишитися на наступні 4 роки, йому потрібно продемонструвати неймовірний результат. Він його може продемонструвати у перемозі в Україні і продати це своєму американському суспільству”, – зазначив Фейгін.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.