Тим, хто тримає гроші в доларах: експерт порадив, що зробити українцям для збереження заощаджень в умовах змін курсу

Тим, хто тримає гроші в доларах: експерт порадив, що зробити українцям для збереження заощаджень в умовах змін курсу
На сьогоднішній день спостерігається зниження інфляції у США до 3 відсотків. Вартість долару на світовому ринку також знижується, що відображається і на курсі валют в Україні.

Як у таких умовах українцям зберегти власні грошові заощадження, розповів професор кафедри менеджменту організацій Національного університету “Львівська Політехніка” Олексій Другов у Facebook.

Інвестори зрозуміли, що рецесії не буде, і купують усе, що можна (відповідно долари продають), – написав фахівець.

Олексій Другов зазначає, що не варто очікувати різкого подорожчання долару найближчим часом. Тому українцям, які впродовж останнього часу скуповували долари, розраховуючи на підняття їхньої вартості, мають це визнати.

Рекомендації щодо збереження заощаджень
У випадку, якщо заощадження складаються лише з доларів, частину з них (30-50%) професор радить обміняти на гривні і покласти їх на депозит або купити ОВДП терміном 6-12 місяців.

Тут дохідність 12-18%, і це перекриє ваші втрати від інфляції або зміни курсу, – пояснив фахівець.

Слід розуміти, що у довгому періоді долар завжди зростає до гривні. Тому решту доларів потрібно і надалі тримати, щоб отримати вигоду через деякий час.

І головне правило заощаджень, про яке експерт рекомендує пам’ятати завжди: третина – у доларах, третина – у євро, третина – у гривні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.