Загальна мобілізація: у чоловіків з’явилася нова дуже серйозна проблема

Українців почали оголошувати у розшук через неявку до ТЦК
В цей час в організації ТЦК відсутні законні підстави для арешту та застосування сили та спеціальних засобів. Включення даних про призовника до інформаційно-пошукової системи МВС під назвою “Армор” є незаконною дією. Про це заявив адвокат Роман Симутін у своєму Youtube-каналі.

Які законні підстави для розшуку? “Йому б відповіли – ти хворий? Хочеш, щоб мене посадили? Де законні підстави? Давай постанову слідчого про розшук, ухвалу суду про затримання тощо”, – зазначає адвокат.

Як стверджує Симутін, правоохоронні органи додають інформацію до бази даних лише за запитом від ТЦК, пов’язаного з організацією доставлення.

“Не затримання, а саме доставлення, яка передбачена виключно як добровільність. А поліція ставить позначку як розшук. Тобто чи справді вам вручили повістку, чи ні – нікого не хвилює. Пропускаємо цей етап і одразу стрибаємо до розшуку”, – наголосив він.

Як повідомляє адвокат, здійснення пошуку спрямоване на затримання та притягнення до відповідальності фактичних ухилянтів, які справді відмовилися з’явитися на порядку денному або не з’явилися, а не переслідування інших осіб.

“Ні співробітники поліції, ні ті, хто здійснює пошук, не мають достатніх повноважень для вашої затримки за статтями 210 або 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згадані статті не загрожують оточенню і не вимагають негайного припинення правопорушення через вашу затримку, застосування фізичної сили та доставлення у ділянку”, запевнив юрист.

За його словами, на цю мить Управління централізованого обліку та контролю не має жодних законних підстав для затримання, і тим більше для застосування сили та спеціальних засобів, оскільки воно не має офіційних повноважень для таких дій.

У разі незаконної затримки адвокат радить не підписувати жодних документів, не надавати свої дані, “грати в мовчанні” та негайно після звільнення звернутися до прокуратури із заявою про незаконну затримку та незаконне позбавлення волі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.