Добровільна явка до ТЦК: українцям роз’яснили, у чому особливість

Військкоми розповіли, чому вручають чоловікам повістки на вулицях
В Україні триває загальна мобілізація, і всі чоловіки віком від 18 до 60 років ризикують отримати повістку. Про те, як справи з добровільною явкою до ТЦК, розповів голова Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тищенко.

За його словами, до ТЦК добровільно приходить близько 20% військовозобов’язаних від планових завдань, які мають виконати. З цієї причини співробітники військкоматів змушені вручати повістки на вулицях.

Тищенко підкреслив, що якщо військкоми не “відловлюватимуть” чоловіків у громадських місцях, то проведення мобілізації під загрозою.

Голова Львівського обласного ТЦК нагадав, що повістка – це не автоматичне відправлення воювати. Насамперед потрібно виконати перелік процедур, пройти медогляд.

Олександр Тищенко додав, що існують законні причини не бути мобілізованими – у такому разі людина до армії не потрапить. Інвалідність, як і сімейні обставини, дає повне право на відстрочку.

Він також підкреслив, що повістки бувають різні: для уточнення даних, для проходження комісії, “бойова повістка”. При цьому остання видається лише після проходження медкомісії, якщо людину вже визнали придатною до служби.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.