Як військовому отримати відпустку: покрокова інструкція і пояснення нових правил

Верховна Рада підтримала законопроєкт про збільшення тривалості відпусток для українських військовослужбовців до 30 днів щороку та 10 днів за сімейними обставинами. Оформляти відпустку можна за п’ять кроків.

Відповідну інструкцію опублікував автор відповідної ініціативи, яку ухвалила ВРУ, нардеп Олексій Гончаренко у Telegram.

“Відповідно до нового закону у вас тепер є 30 днів щорічної відпустки, і якщо ви вже відгуляли 10 днів, то ви маєте законне право на інші 20 днів”, – пояснив нардеп.

Закон передбачає, що щорічну відпустку можна отримувати частинами тричі на рік, якщо одночасно відсутні не більше 30% загальної численності військових у підрозділі.

Гончаренко також додав, що прийнятий закон про відпустки розповсюджується також на Національну гвардію України та військовослужбовців-прикордонників.

Щоб оформити відпустку, з початку треба заздалегідь подати рапорт на свого командира, де необхідно вказати:

вид відпустки;
з якого числа і по яке число беруть відпустку;
місце, де військовий відбуватиме відпустку.
Коли розглянуть рапорт, військовому дадуть відпускний квиток. З ним треба прийти до центру комплектації та соцпідтримки за місцем відбуття відпустки. У цьому документі поставлять відповідну відмітку.

У день відбуття, щоб уникнути самовільного залишення частини, у відпускному квитку треба поставити відмітку про вибуття. Після повернення до частини необхідно здати цей квиток.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.