Cоціальні виплати: кому можуть підвищити пенсію з 1 липня

Це стосується деяких категорій громадян.
Незважаючи на економічні труднощі і війну, в Україні з 1 березня провели індексацію пенсій. Але тоді підвищення торкнулося не усіх.

Деяким категоріям пенсіонерів перерахунок проведуть лише з 1 липня, пише «На пенсії». Йдеться про науковців, державних службовців і працівників органів місцевого самоврядування. Розмір їхніх пенсійних виплат був заморожений в межах реформи, метою якої було зрівняти високі пенсії зі звичайними. При цьому звичайні пенсії за віком регулярно перераховували. А пенсіонерам, які отримували спецпенсії, надали можливість за бажанням перейти на звичайні пенсії за віком.

Індексації, яку проведуть у липні, підлягають виплати, призначені до 31 грудня 2022 року. Розмір підвищення в середньому становитиме 19,7%, але для кожного отримувача сума буде різною.

Як зазначила директорка Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду України Олена Охріменко, підвищення пенсії залежить від рівня початкової суми: чим вища пенсія, то більшим буде підвищення. Тому державні службовці та вчені отримають різну кінцеву суму після індексації.

Розмір пенсії залежить від декількох факторів. Нагадаємо, як він визначається у 2023 році.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.