“Долар наближається до червоної межі, чи перетне курс валют її в обмінниках”: експерти пояснили українцям, чого чекати вже невдовзі…

“Долар наближається до червоної межі, чи перетне курс валют її в обмінниках”: експерти пояснили українцям, чого чекати вже невдовзі

Вже декілька тижнів вартість долара наближається до офіційного курсу. Зараз валюта в середньому коливається в межах 36,6 – 37,3 гривні. Цікаво, що до кінця літа гривня відносно до долара може зміцнитися ще більше.

Долар наприкінці літа: чого чекати

Як інформує “24”, економіст та член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин у коментарі розповів, що курс до кінця літа буде стабільним і у тих межах, що є зараз.

Водночас експерт не заперечує, що на ринку все ж буде присутня певна волатильність щодо ціни.

У будь-якому випадку потрібно розуміти, що Нацбанк досяг тієї мети, якої прагнув. Маю на увазі те, що є офіційний курс та готівковий курс, який зараз дуже близький до 36,6 гривні. Я думаю, що ми з вами будемо бачити надалі підтримку цього курсу. Особливо, якщо врахувати те, що НБУ зміг наростити валютні резерви.

Цікаво, що валютні резерви України цьогоріч сягнули 39 мільярдам доларів. Це більше, ніж було за останні 11 років.

Крім того, експерт запевняє, що Україна надалі отримуватиме кошти від партнерів і це було оприлюднено на конференції щодо питань відновлення країни у Лондоні 21 червня.

“Ми будемо продовжувати отримувати допомогу від партнерів попри будь-які негаразди. Тому я думаю, що несподіваного курсу в нас не буде”,- запевняє він.

Як розповідає Тарас Лєсовий, курс буде стабільним у липні. Водночас гривня може підхопити тенденцію на подальше зміцнення.

“Ми припускаємо, що готівковий курс перебуватиме у новому валютному коридорі – 36,7 – 37,7 гривні за долар та 40 – 41,5 гривні за євро – нижні кордони якого будуть максимально наближені до офіційного курсу валют”,- додає співрозмовник.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.