Українців попередили про зміну курсу долара: чого очікувати

Готівковий курс долара в Україні наприкінці червня та на початку червня тягнеться до нижніх кордонів коридору 37-38 грн. Тобто вартість одного “бакса” буде в районі 37 грн. Натомість євро спробує перетнути верхню межу поточного діапазону – 41,5 грн.

Такий прогноз озвучив для OBOZREVATEL начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. Проте, на думку банкіра, такі коливання будуть тимчасовими і в результаті курс валют повернеться у звичний фарватер.

“Наступного тижня (26 червня – 2 липня. – Ред.) істотно не зміниться амплітуда коливань, яка не перевищить 30 коп. для долара та 50 коп. для євро. При цьому різниця між курсами купівлі та продажу залишиться в діапазоні 15-25 коп.”, – прогнозує фахівець.

За його словами, зараз ані ситуація на фронті, ані терористичні дії РФ не здатні помітно похитнути валютний ринок. З високою ймовірністю ситуація на готівковому ринку залишиться максимально прогнозованою та стабільною, упевнений Лєсовий.

З таким прогнозом погоджується і аналітик Олексій Козирєв. За його словами, головним фактором, від якого залежить гривня, залишається фінансова допомога українських партнерів.

Загалом, як зазначав аналітик Райффайзен Банку Олександр Печерицин, ситуація з курсом долара в Україні в другій половині 2023 року може розвиватися за двома сценаріями – стабілізаційним та раціональним. Перший та найімовірніший передбачає збереження поточної валютної політики з офіційним курсом не вище 36,6 грн. Друге – девальвацію гривні на 14-15%.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.