“Долар приголомшив усіх в Україні, курс валют в обмінниках вражає”: експерти сказали, чого очікувати простим українцям…

“Долар приголомшив усіх в Україні, курс валют в обмінниках вражає”: експерти сказали, чого очікувати простим українцям

Хоча песимістично налаштовані громадяни України очікували можливого стрибка вартості американської валюти, однак долар “повівся” геть у протилежний спосіб.

Як інформує “УНІАН”, готівковий курс долара в Україні до кінця поточного тижня (до 25 червня) буде перебувати в досить вузькому коридорі 36,9 – 37,4 гривні за долар.

“Ринок буде орієнтуватися на позначку 37,2 гривні, що за останні два тижні стала новим рівноважним рівнем”, – прогнозує директор департаменту казначейських операцій” Юнекс Банку” Ганна Золотько.

Експерт вказала на досить слабкий попит на валюту з боку населення.

“Вже другий тиждень поспіль, згідно з даними НБУ, загальне сальдо операцій населення з готівковою валютою є позитивним. Причому за останній тиждень показник досяг рекордної позначки майже за рік – обсяг проданої населенням валюти був на 12,3 мільйона доларів більше, ніж обсяг придбаної, – зазначила вона. – Навряд чи в умовах війни можна з упевненістю говорити про тривалість таких тенденцій, адже будь-яка серйозна подія може вплинути на ситуацію. Але зараз повинні констатувати, що ажіотажний попит на готівкову валюту пройшов”.

Курс долара в Україні – скільки коштує долар 19 червня

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 19 червня залишився на колишньому рівні – 37,30 грн/дол. Щодо євро курс гривні послабився на 10 копійок і становить 40,90 грн/євро.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.