В “ПриватБанку” зробили важливу заяву про обмін доларів

В “ПриватБанку” зробили важливу заяву про обмін доларів

ПриватБанк одним із перших відреагував на скандали, пов’язані із обміном доларів та зробив важливу заяву.

Справа в тому, що в Україні небувалих раніше обертів набрав штучний ажіотаж із масовою відмовою обмінників та банків приймати так звані “старі” (старіші 2006 року) та “зношені” (за їх словами) купюри доларів США.

І обмінники, і банки з радістю збували такі банкноти, а от обміняти їх назад – було ще тим квестом.

Наприкінці травня ПриватБанк зупинив можливість поповнення валютної карти доларами в банкоматі. Зараз же цю опцвю на тлі скандалів знову повертають.

“Нам відома інформація про деякі аспекти щодо обміну готівкової іноземної валюти, зокрема обміну іноземних банкнот з ознаками значного зношення або пошкодження та банкнот давніх років випуску. ПриватБанк здійснює валютно-обмінні операції виключно в рамках умов та порядку, визначених постановою Правління НБУ №103 від 25 вересня 2018 року “Про затвердження Інструкції про порядок організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій надавачами платіжних послуг в Україні”, а також постановою Правління НБУ № 1 від 02 січня 2019 року “Про затвердження Положення про структуру валютного ринку України, умови та порядок торгівлі іноземною валютою та банківськими металами на валютному ринку України”, що встановлює загальний порядок та умови торгівлі іноземною валютою та банківськими металами на валютному ринку України та містить додаток із ознаками зношення банкнот іноземної валюти, які приймаються банками, небанківськими установами та операторами поштового зв’язку, пунктами обміну валюти на території України.

Банк поновлює послугу прийому готівкової іноземної валюти з ії зарахуванням на картку через мережу терміналів самообслуговування з 22 червня 2023 року та співпрацює з регулятором в рамках встановлених норм і правил”, – оголосили в ПриватБанку.

Ймовірно, це все ж знизить рівень спекуляцій приватних валютних обмінників, які приймали старі і зношені банкноти значно нижче за офіційний курс.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.