“Курс валют різко змінився, долар приголомшить всіх в Україні”: експерти сказали, чи слід мчати в обмінники

“Курс валют різко змінився, долар приголомшить всіх в Україні”: експерти сказали, чи слід мчати в обмінники

Хоча чимало фахіаціа запевняло, що до осені долар може перевалити в ціні за 40 гривень, однак з’являється все більше ознак того, що долар приголомшить всіх песимістів в Україні й демонструватиме геть інші тенденції.

Як інформує “УНІАН”, готівковий курс гривні до долара в банківських обмінниках Києва сьогодні, 12 червня, залишився на рівні попереднього показника – 37,30 грн/дол.

Як передає кореспондент УНІАН, щодо євро курс гривні сьогодні послабився на 5 копійок і становить 40,45 грн/євро. Продати американську валюту в середньому можна за курсом 36,90 грн за дол., євро – 39,78 грн за євро.

Що відбувається з курсом

Співзасновник інвесткомпанії ICU Костянтин Стеценко прогнозує, що курс долара в Україні до кінця 2023 року може не перевалися за 40 грн/дол., як прогнозувалося раніше. За його прогнозом, курс долара в Україні до кінця поточного року має бути стабільним, враховуючи резерви та обсяги надходження допомоги.

Україна отримує понад 3 млрд доларів для соціального захисту та енергетичної стійкості

Начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий прогнозує, що курс долара в Україні протягом найближчих днів навряд чи значно зміниться, коливання будуть не суттєвими і в межах норми.

За його словами, готівковий курс наступного тижня буде стабільним з незначними поточними коливаннями: вартість долара коливатиметься в діапазоні від 37 до 38 гривень, а євро – від 40 до 41 гривні.

Експерт назвав фактори, які впливатимуть на ситуацію на валютному ринку. Серед них – заходи НБУ щодо збереження балансу, а також ситуація на фронті.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.