“Ніхто не чекав на такий курс валют, долар приголомшить всю Україну”: експерти про те, чи час мчати в обмінники

“Ніхто не чекав на такий курс валют, долар приголомшить всю Україну”: експерти про те, чи час мчати в обмінники

Фахівці зробили прогноз, який вразить всіх песимістів. Курс долара в Україні у червні опустився ще більше. Передумов для підвищення курсу поки що немає.

Як інформує “biz.today.ua”, проте банкіри очікують, що ближче до осені різниця між офіційним курсом та курсом в обмінниках скоротиться ще більше.

За словами начальника департаменту казначейства “Глобус банку” Тараса Лісового, курс долара в Україні впливає на зовнішню політику Нацбанку. Він вважає, що невдовзі в Україні з’являться певні ознаки поступового “з’єднання” офіційного, банківського та курсу обмінників в один курс. Вже зараз різниця між ними мінімальна.

Експерт додав, що зовнішня політика Нацбанку залежить, у тому числі, від зобов’язань перед МВФ, які взяв на себе регулятор. Основним завданням НБУ є зменшення міжкурсової різниці, і до осені це цілком можливо зробити.

Факторами, які також впливатимуть на курс долара, буде отримання міжнародної допомоги, а також ситуація на фронті та інтенсивність реалізації “зернової угоди”.

Скільки коштує долар 7 червня

У середу готівковий долар у банках України можна продати в середньому по 36,90 грн, а купити за 37,38 грн. Це на 10 та 12 копійок нижче, ніж у попередній банківський день.

В обмінниках на сьогоднішній день купують долар у середньому за 37 гривень, а продають – за 37,28 грн/долар.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.