“Уже скро будуть нові курсові діапазони”: банкір пояснив, чого чекати від гривні ще у червні

“Уже скро будуть нові курсові діапазони”: банкір пояснив, чого чекати від гривні ще у червні

В Україні сформувалися стійкі тренди на валютному ринку. Зокрема, різниця між офіційним та готівковим курсом долара зберігається мінімальною. У зв’язку з цим сильних змін вартості “баксу” в червні не передбачається.

Таким прогнозом поділився з Оглядачем начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. Він назвав дві ключові “валютні” тенденції в Україні:

незначний розрив між офіційним та курсом обмінних пунктів – на рівні всього 2-2,5%; політика Нацбанку щодо поступової популяризації гривні як найбільш надійної валюти для збереження заощаджень.

Прогноз Лєсового не виключає, що в майбутньому в Україні відбудеться злиття офіційного, банківського та курсу обмінних пунктів на єдиний курс.

“Але така курсова “соборність” навряд чи станеться раптово – першим кроком, ймовірно, стане подальше скорочення розриву між курсами до 1-1,5%, а наступним – закріплення нових курсових діапазонів”, – пояснив банкір.

Скільки буде коштувати долар для українців

Лєсовий впевнений, що як мінімум до 11 червня готівковий курс долара залишається в діапазоні від 37 до 38 грн. Ситуативні коливання не перевищать 30-40 копійок у тижневому розрізі.

“Зараз триватиме період відносного “червневого спокою” без глобальних, системних зрушень на валютному ринку. Тому не варто очікувати будь-яких змін – готівковий курс залишатиметься в межах 37-38 грн/дол. та 40-41 грн/євро”, – резюмував банкір.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.