Втратять дах над головою: на українських біженців за кордоном чекають неприємності з 1 липня

Втратять дах над головою: на українських біженців за кордоном чекають неприємності з 1 липня

Через ухвалені зміни в одній країні Європи в українців можуть виникнути проблеми.

Українці під час повномасштабного вторгнення рф обрали собі різні країни для прихистку. Зокрема, їх прийняли в Чехії. Однак для тих, хто зараз проживає у цій країні, є неприємна новина.

Нові зміни, які набудуть чинності в Чехії з 1 липня 2023 року, стосуються українців. Вони передбачені у законі під назвою Lex Ukrajina. З цього періоду уряд скасовує виплати власникам, які надали біженцям безкоштовне житло.

Різні гуманітарні організації попереджають, що через це багато українців можуть просто втратити прихисток, оскільки не всі погодяться приймати їх на повністю безкоштовній основі.

З 1 липня уряд країни оплачуватиме виключно екстрене розміщення українців протягом 5 місяців, а після біженці мають переїхати та самостійно платити за дах над головою.

Однак із цим можуть виникнути проблеми, оскільки українці отримують мало грошей за роботу в Чехії, а оренда в середньому коштує від 10 тисяч до 20 тисяч крон.

Водночас держава продовжуватиме забезпечувати житлом незахищені категорії українців, до яких належать діти, люди похилого віку та особи з інвалідністю.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.