“Укрпошта” відмовляється від популярного відправлення: що зміниться з 1 липня

“Укрпошта” в межах оптимізації та модернізації послуг відмовляється від відправлення бандеролей.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що нововведення набудуть чинності з 1 липня 2023 року.

“Укрпошта” більше не прийматиме та не доставлятиме бандеролі через те, що набрав чинності закон України “Про поштовий зв’язок”, який має стати підґрунтям для впровадження нових послуг, пов’язаних з ІТ-технологіями.

“Відміна бандеролей жодним чином не позначиться на гаманцях клієнтів: доставка по Україні бандеролі вагою до 0,25 кг коштує стільки ж, скільки і доставка листа аналогічної маси, тобто 18 грн для непріоритетного та 22,5 грн для пріоритетного відправлення. Вартість листа та бандеролі вагою до 1 кг коштує 36 грн та 45 грн, а вагою до 2 кг – 48 та 60 грн відповідно. Укрпошта звертається до клієнтів та закликає усіх, хто спеціально придбав марки для відправки бандеролей по Україні чи за кордон, використати їх до 1 липня”, – йдеться у повідомленні.

Як розповідають у компанії, альтернативою бандеролям стануть листи, дрібні пакети та посилки, відправку яких можна оформити в “Особистому кабінеті”. Відміна бандеролей буде стосуватися і міжнародної доставки, але для зручності “Укрпошта” може запропонувати послугу, яка була впроваджена з 1 квітня – “Дрібний пакет PRIME”.

“Поштова послуга розроблена спеціально для формату продажів в інтернеті і діє в 67 країнах, зокрема в Канаді, Великій Британії, Німеччині, Австралії, а з 01 червня в США. “Дрібний пакет PRIME” доставляється в поштову скриньку, обробляється в країні призначення в пріоритетному порядку та відстежується в усіх країнах мережі PRIME”, – резюмували у компанії.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.