Шанувальники у сльозах: пішла ціла епоха – не стало легендарної Тіни Тернер

У Швейцарії померла легендарна співачка Тіна Тернер
Артистка померла у власному будинку в Кюснахті після тривалої боротьби з тяжким захворюванням. Про це повідомляє Sky News.

“Тіна Тернер, “королева рок-н-ролу”, померла сьогодні у віці 83 років після тривалої хвороби у своєму будинку в Кюснахті недалеко від Цюріха, Швейцарія. З нею світ втрачає музичну легенду та зразок для наслідування, – повідомив представник співачки.

Як відомо, у 2016 році в Тернер діагностували рак кишківника. У 2017 році вона перенесла операцію з трансплантації нирки.

Знаменита американська музикантка Тіна Тернер зробила важливий внесок у рок-н-рол і стала знаменитістю завдяки своїй приголомшливій сценічній присутності та серії хітів, таких як “The Best”, “Proud Mary”, “Private Dancer” та “What’s Love Got to Do With” It”.

Співачка стала широко відома у 1960-х роках разом зі своїм колишнім чоловіком Айком Тернером, з яким вони виконували класичний хіт “River Deep, Mountain High”.

Тернер є важливим представником темношкірих жінок у рок-н-ролі, чиї досягнення вона розширила та наголосила. Після двадцяти років роботи з тираном-чоловіком Айком Тернером, вона розпочала сольну кар’єру та стала знаменитою поп-іконою 1980-х років завдяки альбому “Private Dancer” після кількох невдач.

Хроніка її біографії була описана у трьох мемуарах, байопіку, мюзиклі та документальному фільмі «Тіна», який вийшов у 2021 році.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.