Чоловіків, що незаконно покинули Україну після повернення покарають – голова МВС

Чоловіків, які незаконно перетнули кордон під час війни, чекає покарання. Відповідну заяву в інтерв’ю зробив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

В Україні уряд і Верховна Рада займуться законопроєктом, який передбачає покарання чоловіків, які незаконно виїхали з України під час воєнного стану. Про це в інтерв’ю порталу РБК-Україна сказав керівник Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко.

За його словами, на даний момент законодавством не передбачено ніяких покарань для тих, хто незаконним способом перетнув кордони, а потім повернувся в Україну.

“На сьогоднішній день таких правил і обмежень не встановлено, але я думаю, що після закінчення війни держава зробить все для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон”, − сказав міністр.

Як каже Клименко, це буде спільна ініціатива Кабінету міністрів і депутатів Верховної Ради.

“Я думаю, це буде закон”, – стверджує міністр.

За словами Клименка, зараз фахівці вивчають міжнародний досвід з цього питання.

“Як поводитися з нашими громадянами, які порушили закон вже один раз. Вони повинні відповісти за порушення закону. Я думаю, кожен громадянин цього хоче і зрозуміє держава, якщо будуть якісь обмеження щодо подальшого пересування цих громадян як мінімум за кордон”, – підсумував міністр.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.