Банки переписали відсотки за депозитами: які вклади пропонують українцям

В Україні зросли максимальні ставки щодо короткострокових депозитів – у деяких банках вони сягають 20-21% річних. Також деякі банки підняли ставки і за 12-місячними депозитами – до 17-18%.

Втім, таке зростання прибутковості вкладів не триватиме довго. Про це розповів директор департаменту роздрібного бізнесу OBOZREVATEL Глобус Банку Дмитро Замотаєв.

Банкір зазначив, що ставки зростають, насамперед, завдяки політиці Нацбанку щодо зв’язування “гарячих” коштів, які знаходяться на поточних рахунках клієнтів. В результаті гривня стає більш вигідною валютою для зберігання заощаджень.

“Для українців зараз вкрай важливе почуття “тилової” стабільності та прогнозованості, яке проявляється насамперед у зростанні довіри до гривні та поступової переорієнтації громадян на гривню, як найбільш надійну та стабільну валюту для збереження та примноження готівки”, – вважає фахівець.

При цьому нинішні ставки за депозитами вже максимальні, а зростання є короткочасним. Вже з середини літа відсотки почнуть зменшуватись. Тому експерт радить українцям вже зараз оформляти тривалі вкладення.

За підрахунками Замотаєва, за перші 5 місяців 2023 року середній розмір гривневого депозиту становив 160 тис. грн. Зокрема:

середній обсяг вкладів терміном 6-9 міс. – 131 тис. грн;
вкладів на 9-12 міс. – 150 тис. грн.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.