Початок літа буде аномальним: синоптики приголомшили прогнозом на червень – до чого готуватися

Українців чекає цього року аномальне літо
За прогнозами метеоролога Вазіри Мартазінової, початок “доброго літа” очікується у другій половині червня. За її словами, в нашій країні очікується “дуже мінлива погода “. Про це повідомляє УНІАН.

Вона зазначила, що протягом травня досі можливі дощі, іноді досить сильні. Торкаючись червня, Мартазінова попередила про найбільш ймовірні грози та сильні зливи цього місяця. Вона також зазначила, що червень можна вважати початком липня щодо погоди.

Метеоролог Вазіра Мартазінова висловила свою думку про майбутнє літо, зазначивши, що не варто очікувати холодних умов. За її словами, починаючи з другої половини червня настане період “доброго літа”, коли температура стабілізується та досягне літніх показників.

Однак вона також вказала на можливість похолодання приблизно з кінця травня до 10 червня. У цей період денна температура може бути далекою від літньої близько 15-17 градусів і не перевищувати 20 градусів. Мартазінова охарактеризувати цей період як відносно холодний.

Метеоролог Вазіра Мартазінова зазначила, що поки що рано робити точні прогнози про погоду на літній період в цілому. Однак вона передбачає, що друга половина червня буде відносно сухою та теплою. Мартазінова підкреслила, що дні будуть хорошими та теплішими порівняно з початком місяця.

Синоптик Ігор Кібальчич повідомив, що травень 2023 року в Україні буде прохолодним, проте до кінця місяця настане потепління та настане метеорологічне літо.

За його даними, з 6 по 10 травня очікується аномально холодна погода із заморозками як на ґрунті, так і у повітрі. Однак, починаючи з 11-12 травня, планується поступове підвищення температури. У третій декаді місяця в окремі дні південні та західні області можуть очікувати до 30 градусів спеки.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.