Спочатку оштрафують, а потім змусять платити щомісяця: селян та дачників приголомшили нововведенням

Спочатку оштрафують, а потім змусять платити щомісяця: селян та дачників приголомшили нововведенням

Що це означає?

В Україні для дачників та селян хочуть запровадити важливе нововведення
Народні обранці запропонували внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та запровадити відповідальність для українців. Юрист Тарас Нікифорчук у відео поділився, кого, за що та на скільки пропонують штрафувати.

У парламент подали законопроєкт, яким пропонується запровадити штрафи для мешканців сіл та дачників за буріння водних свердловин. Тобто для проведення таких робіт обов’язково знадобиться ліцензія на діяльність з видобутку підземних вод.

Якщо ж без дозволу люди вирішать пробурити водяні свердловини, їм загрожуватиме штраф. Зокрема, пропонується для ФОПів, посадових осіб організацій та підприємств пропонується встановити розмір штрафу від 17 до 34 тис. грн. Повторне порушення законодавства спричинить штрафи у розмірі від 34 тис. грн до 51 тис. грн.

Якщо ж буде незабезпечення ліквідаційного санітарно-технічного тампонажу свердловин для видобутку підземних вод після припинення їхньої роботи, посадовцям також загрожуватиме штраф від 34 тис. грн. від 51 тис. грн. За повторне порушення вже доведеться сплачувати від 51 тис. грн до 68 тис. грн.

Юрист, коментуючи таку ініціативу, зазначив, що природні ресурси є об’єктами права власності українського народу.

Отже, кожен громадянин нашої країни має право користуватися природними об’єктами згідно із законом.

Нікифорчук коментуючи документ, поданий до Ради зазначив, що українців фактично нардепи пропонують позбавити права на дачі або в селі провести воду.

Він зазначив, що така ідея виникла у головах у чиновників країни-агресорки. Але додав, що, можливо, нардепи хочуть запровадити ліцензії лише для об’єктів господарювання – якщо вони займаються діяльністю буріння свердловин.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.