Коли закінчиться війна: які виплати призначать військовим після демобілізації

Стало відомо, які виплати отримуватимуть військові після звільнення зі служби
Нещодавно українцям розповіли, на які виплати можуть розраховувати військові після закінчення служби. Інформація про це з’явилася на сайті armyinform.

Отже, як наголосили у матеріалі, після демобілізації захисникам теж виплатять певну суму коштів.

Отже, відповідно до розділу XXXI Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам грошове забезпечення у разі звільнення з військової служби виплачується всім військовослужбовцям, крім “строковиків”.

Тому у разі звільнення з лав ЗСУ виплата дорівнюватиме розміру грошового забезпечення, передбаченого для займаної військової посади.

Крім того, у рік звільнення військовослужбовцям, які не використовували щорічну основну відпустку або використовували її частково, за їх бажанням надається відпустка за винятком зі списків особового складу військової частини та виплачується грошове забезпечення, що відповідає кількості днів відпустки або виплачується компенсація за невикористані дні.

Військовослужбовцям, які звільняються зі служби за станом здоров’я, виплачується одноразова грошова допомога у розмірі 50% місячного грошового забезпечення.

Така сама виплата надається у випадках:

звільнення з військової служби за віком;
скорочення штату чи проведенням організаційних заходів;
закінчення терміну договору;
безпосереднього підпорядкування близькій особі;
систематичного невиконання умов договору командуванням;
небажання продовжувати військову службу військовослужбовцям-жінкою, яка має дитину (дітей) молодше 18 років.
Особи офіцерського складу, які проходять кадрову військову службу та звільняються зі служби за власним бажанням, іншим військовослужбовцям, які звільняються зі служби за сімейними обставинами або з інших поважних причин, які мають вислугу десять календарних років і більше, виплачується одноразова грошова допомога у розмірі 25% місячної зарплати

А от особам офіцерського складу, особам рядового, сержантського та старшинського складу, покликаним на військову службу на заклик у зв’язку з мобілізацією, при звільненні зі служби виплачується грошова допомога у порядку та розмірах, визначених постановою рішення уряду.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.