Українцям роздадуть допомогу на оплату комуналки: кому гроші нарахують автоматично

Стало відомо, кому з українців субсидії продовжать автоматично
На неопалювальний сезон, який розпочався з 1 травня та триватиме до 30 вересня поточного року українцям, допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг вважають по-новому. Деяким категоріям виплати автоматично продовжать, а іншим потрібно знову подавати документи. У Мінреінтеграції повідомили, кому маємо продовжити субсидію без особистого звернення.

У відомстві заспокоїли українців заявою, що Пенсійний фонд має більшості громадян, які отримували субсидію на опалювальний сезон, продовжити її автоматично та на весняно-літній період.

Але при цьому висунуто умову, що за цей час у домогосподарства не змінився склад сім’ї та дані про майновий стан.

Також автоматично продовжать субсидії та деяким внутрішньо переміщеним особам (ВПО), які її отримують за місцем реєстрації.

Якщо ж ВПО планує оформити державну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг на адресу, яка відрізняється від місця реєстрації, тоді йому слід звернутися до органів ПФУ, де подається заява та декларації про доходи на подальше отримання допомоги.

Житлову субсидію буде призначено на підставі переданої інформації від компаній, що надають комунальні послуги щодо забезпеченості таких громадян їхніми послугами, а також встановленими цінами, тарифами та розміром платежів на керування багатоквартирним будинком.

Якщо цих даних щодо домогосподарства немає, тоді субсидія на них не надаватиметься. Також є можливість для ВПО подати заяву на субсидію онлайн за цим посиланням на вебпорталі електронних послуг ПФУ не звертаючись до найближчого відділення особисто.

До речі, міністр соціальної політики України Оксана Жолнович заявила, що розмір субсидії на сезон, що не опалюється, складе приблизно 300-400 грн.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.