Стосується власників будинків та квартир: у Кабміні розповіли про масштабне оновлення у “Дія”

У популярному додатку «Дія» з’явилася нова можливість

Реєструвати нерухомість на порталі «Дія» наразі можуть мешканці десяти регіонів України, а також мешканці міста Луцьк. Ця інформація була розміщена на офіційному сайті Міністерства інтеграції.

Як стало відомо, мешканці Закарпатської, Дніпропетровської, Одеської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Чернігівської, Київської областей, а також міста Луцьк мають можливість зареєструвати свою нерухомість через портал «Дія».

Варто зазначити, що раніше цією можливістю могли скористатися лише мешканці Львівської області, а також українцям, які мешкають у Тернополі, Чугуївському районі Харківщини, а також у самому Харкові.

Реєстрація нерухомості підтверджує той факт, що саме ви законний власник майна. Варто зазначити, що під час війни збільшується ризик втратити чи зіпсувати документи. Завдяки внесенню відомостей до електронного реєстру максимально убезпечить ваші права на нерухомість.

Крім того, завдяки даній можливості буде успішно реалізовано програму допомоги по відновленню житла єВідновлення, адже для того, щоб подати відповідну заявку ваше житло має бути зареєстроване у Державному реєстрі речових прав.

Для того, щоб скористатися послугою, необхідно:

увійти чи зареєструватися на порталі «Дія»;

вибрати “Послуги”, далі “Земля, будівництво, нерухомість”, далі “Державна реєстрація прав на нерухоме майно”, далі “Подати заявку”;

внести необхідну інформацію та скан-копії документів;

підписати заяву електронним підписом.

Після вищезгаданого реєстратор особисто надішле запит до БТІ, а потім внесе дані до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Дізнатися про результат можна у кабінеті на порталі Дія.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.