У Таїланді жорстоко розправилися з українкою, яка працювала моделлю: що відомо про загиблу

У Таїланді в одному з престижних готелів було жорстко вбито 24-річну українку із Запоріжжя Олену Савченко. Поліція затримала злочинця. Ним виявився 25-річний поляк, який веде рекламний бізнес у Великій Британії, Ян Єжи Лагода-Філіппов. Він убив дівчину, а потім намагався розчленувати її тіло.

Докладніше про це читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

У квартирі знайшли понівечене тіло Олени

Жахливе вбивство сталося 13 або 14 травня (поліція поки що не може точно встановити дату). Українка Олена Савченко та поляк Ян Єжи Лагода-Філіппов заселилися в апартаменти Бангкоку в Таїланді 29 квітня.

А через два з половиною тижні, 15 травня, чоловік із великою валізою спішно покинув готель. Охорона звернула увагу, що поляк поводився дуже нервово.

На вулиці Ян піймав таксі і через translate.google попросив літнього таксиста відвезти його до казино. Однак місця для ігор він не знайшов. Тоді все також через перекладач він зробив дивну пропозицію водієві – допомогти йому розчленувати тіло. Таксист висадив його та зателефонував до апартаментів. Він повідомив про дивного пасажира та його пропозицію. Коли співробітники відчинили двері номера, то побачили жахливу картину.

Там лежало закривавлене тіло дівчини. Одна рука в ділянці зап’ястя була відрізана пилкою, а також убивця зробив великий надріз у ділянці шиї. Медики виявили глибокі ножові рани у ділянці грудей жертви. Поруч із тілом лежала пила.

Втікача виявив собака

Поки поліція оглядала місце злочину, поляк намагався втекти. Як описують ЗМІ, Ян дістався до контрольно-пропускного пункту в Са Кео. Там прикордонники його пропустили. Проте вбивцю виявив службовий лабрадор вже біля туристичного центру у вівторок, 16 травня, рано-вранці. Він сидів на лаві з квитками в руках. Поляк збирався перетнути кордон до Камбоджі.

Вивчала мови та пройшла курси в Китаї

24-річна українка Олена Савченко родом із Запоріжжя. Як видно з її облікового запису в linkedin, дівчина закінчила бакалаврат Запорізького національного університету, вивчала англійську мову та літературу з 2016 по 2022 роки.

Під час навчання вона підпрацьовувала репетиторством, вивчала мови, вела мовні клуби у Стамбулі. Потім вирушила до Китаю, де брала участь у заходах щодо культурного обміну – ярмарки, класи, ігри. Потім кілька місяців на курсах вивчала бізнес, маркетинг та міжнародні тренди у Китаї.

Також близько року вона працювала в Естонії, займалася маркетингом, SMM, готувала статті для сайтів та соцмереж.

Одна з її знайомих розповіла, що востаннє Олену бачила кілька років тому.

“Олена була доброю та привітною дівчиною. Так, вона давно мріяла стати моделлю, хотіла співати. Їй непогано давалися мови. Коли вона навчалася у виші, то їздила до Китаю заробляти, викладати англійську. У нас деякі дівчатка теж їздили туди, там цінуються білошкірі європейки. Після вишу ми з нею вже не спілкувалися. Те, що з нею трапилося, – це страшно, навіть повірити в це не можу”, – каже знайома.

Про себе Олена повідомляла, що мешкає у Варшаві. Ймовірно, там вона й познайомилася із майбутнім вбивцею.

Дівчина була моделлю і знімалася для реклами в агентстві Лагоди-Філіппова та в інших агентствах. Також на своїх сторінках у соцмережах вона викладала відео, де намагалася співати та повідомляла, що хотіла б стати зіркою.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.