“Долар готує українцям неприємний “сюрприз”, курс валют в обмінниках вразить усіх”: експерти сказали, чи треба поспішати простим українцям”

“Долар готує українцям неприємний “сюрприз”, курс валют в обмінниках вразить усіх”: експерти сказали, чи треба поспішати простим українцям ”

Курс долара в Україні залишається стабільним протягом останніх кількох місяців, але вже на початку літа ситуація може змінитися. На фоні змін із оподаткуванням пального деякі експерти переконані, що американська валюта почне дорожчати, що може виявитися неприємним “сюрпризом” для багатьох українців, які вже звикли до умовно дешевого долара

Як інформує “biz.today.ua”, зокрема, економічний експерт Борис Кушнірук заявив, що при подорожчанні пального може скоротитися на нього попит і, відповідно, попит на валюту, необхідну для покупки. Вартість долара може зрости, якщо Нацбанк відпустить курс, як це було домовлено з МВФ.

Так, зменшення попиту на валюту також вплине на курс, але все ж таки пріоритетним фактором буде рішення НБУ. Саме від регулятора залежатиме, наскільки знеціниться готівкова гривня до долара. При плановій девальвації курс влітку знизиться на 3-5%, проте показники можуть бути вищими. Якщо девальвація станеться пізніше, курс долара залишатиметься в сьогоднішньому діапазоні.

На думку банкіра Сергія Фурси, найбільше вартість валюти найближчого місяця залежатиме від макрофінансової допомоги Україні від країн-партнерів. Навіть якщо “зернову угоду” не буде продовжено, значних змін курсу долара це за собою не спричинить, додав експерт.

Скільки коштує долар 16 травня

У вівторок, 16 травня, готівковий долар у банках України можна продати в середньому за 37,35 грн/долар, а купити за 37,80 гривні.

В обмінниках купують долар США в середньому по 37,44 гривні, а продають за 37,71 гривні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.