Була названа найбільш надійна валюта, в яку українці можуть інвестувати свої заощадження: окрім долара та євро

Була названа найбільш надійна валюта, в яку українці можуть інвестувати свої заощадження: окрім долара та євро

Хоча долар та євро вважаються стабільними валютами, і більшість українців вважає їх кращим варіантом для зберігання заощаджень, останнім часом їх перспективність стала об’єктом сумнівів серед економістів.

Була визначена альтернативна валюта, яка може бути кращим вибором для конвертації гривень.

За даними, опублікованими головою парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим у його Telegram-каналі, у 2023 році японська єна та швейцарський франк зайняли лідируючі позиції на валютному ринку.

Зазвичай для більшості людей валютна гавань для збереження накопичень асоціюється з доларом та євро. Проте є ще й інші валюти, які вважаються надійними для цих цілей, і за ними також спостерігають експерти фінансових ринків, відстежуючи довгострокові тенденції. Серед таких валют – швейцарський франк та японська єна, – відзначив нардеп.

Протягом певних періодів ці дві валюти займали провідні позиції. Наприклад, наразі найсильнішою валютою є швейцарський франк, яка зміцнилася вперше за останні 40 років.

На сьогоднішній день курс швейцарського франка становить 150,25 єни. Останній раз таке співвідношення валют було зафіксоване у 1980 році. Швейцарський франк згадує нелегкі часи, на перетині двох тисячоліть, особливо у 2000 році, коли його вартість становила лише 60 єн.

В даний час швейцарський франк знаходиться на піку своєї міцності. Навіть криза, яка спала на другий за розміром банк країни – Credit Suisse, не змінила стійкості національної валюти Швейцарії.

У той же час, японська грошова одиниця також здобула певні переваги завдяки поточному стану торгового балансу Японії. Вже 17 місяців поспіль у Японії зафіксовано дефіцит у торговому балансі. У той же час, торговий баланс Швейцарії залишається стабільно профіцитним.

Отже, можна зробити висновок, що на сьогоднішній день найстабільнішою валютою є швейцарський франк, і його висока надійність ймовірно буде зберігатись і в майбутньому.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.