“Окупанти скинули вибухівку на піротехнічну групу”: з’явилися подробиці загибелі відразу 6-х українських рятувальників

“Окупанти скинули вибухівку на піротехнічну групу”: з’явилися подробиці загибелі відразу 6-х українських рятувальників

У Херсонській області під час розмінування загинули шестеро рятувальників, ще двоє осіб були поранені.

Як інформує “ТСН”, про це повідомив очільник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук.

“Світ повинен про це знати! ДСНС втратила частину своєї родини. Під час виконання завдань із розмінування на Херсонщині, наші піротехніки потрапили під обстріл”, — написав він.

Керівник розповів, що загинули шестеро працівників ДСНС. Ще один рятувальник і фельдшерка, за словами Крука, отримали поранення та були госпіталізовані. Також унаслідок удару знищена службова техніка.

У Херсонській обласній прокуратурі повідомили про початок досудового розслідування порушення законів і звичаїв війни з боку ворога, а також умисного вбивства.

“За попередніми даними, 6 травня 2023 року російські військові скинули з безпілотника вибуховий предмет на піротехнічну групу, яка працювала поблизу населеного пункту”, — написала пресслужба відомства.

Ситуація на Херсонщині

Сили РФ регулярно обстрілюють підконтрольну українській владі правобережну частину Херсонщини. 3 травня російські війська обстріляли Херсон й інші населені пункти області. У Херсоні, зокрема, під обстріл потрапили гіпермаркет і залізничний вокзал. Обстріляне було селище Степанівка, що за 10 кілометрів від обласного центру. За останніми даними, від цих ударів загинули понад 20 осіб, ще 48 – поранені.

Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони “Південь” Наталія Гуменюк заявила, що посилення російських обстрілів на півдні України пов’язане з відсутністю перемог у російських окупантів. Також керівниця зауважила, що російські війська готуються до оборони ТОТ півдня. Тому вони займаються облаштуванням оборонних рубежів, покращують інженерне облаштування цих напрямків, посилюють і другу, і третю смугу оборони.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.