Прогноз долара на травень 2023: яким буде курс

На валютному ринку намітилася нова тенденція.

До середини травня очікується, що готівковий курс валюти “зачепиться” на рубежі нижче 37 грн/долар. “Базовим” єдиним курсом може стати офіційний курс валют.

Такий прогноз дав фінансовий експерт Герман Марченко в коментарі “Обозреватель”.

Він розповів, що на валютному ринку намітилася нова тенденція — поступова уніфікація трьох курсів: офіційного, банківського та готівкового. За словами експерта, досягатиметься вона за рахунок збільшення ваги гривні.

Марченко пояснив, що НБУ запровадив новий механізм депозитних сертифікатів під 25%, що може збільшити частку довгострокових гривневих депозитів під більш вигідні відсоткові умови — в середньому йдеться про зростання ставок на 1-3%. Крім того, нова чотирирічна програма співпраці з МВФ передбачає поступове скасування “трьох курсів” та створення передумов до лібералізації валютного ринку.

Банкір наголосив, що формування єдиного курсу не відбудеться раптово.

“З урахуванням усіх економічних та військових умов, зараз йдеться про 1,5-2 місяці. “Базовим” єдиним курсом може стати офіційний курс валют. Саме тому до середини травня очікується, що готівковий курс валюти “зачепиться” на рубежі нижче 37 грн/долар”, — розповів Марченко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.