Українців попередили про загрозу нової катастрофи: що сталося

Українців попередили про загрозу нової катастрофи: що сталося

Варварські атаки Росії поблизу атомних об’єктів України, окупація Запорізької АЕС та перетворення її на військову базу ставлять світ під загрозу нової катастрофи, масштаби якої можуть перевищити аварію на Чорнобильській АЕС у 1986 році.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль з нагоди 37- річниці аварії на ЧАЕС. Він зазначає, що тоді Україна та світ зіштовхнулися з однією з найбільших техногенних катастроф, в результаті якої постраждали майже 5 млн людей, пише УНІАН.

“Замовчування й брехня радянського тоталітарного режиму про трагедію призвели до жахливих наслідків, які вийшли далеко за межі сучасної України. Загалом постраждало майже 5 мільйонів людей”, – написав прем’єр у Telegram.

Шмигаль наголосив, що кожна цивілізована країна має пам’ятати події та наслідки 26 квітня 1986 року, аби рішуче боротися з російським ядерним терором сьогодення.

“І першим кроком на цьому шляху має стати демілітаризація Запорізької атомної станції та санкції проти всієї атомної галузі РФ”, – додав глава уряду.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.