Готуємось до сюрпризу: яким буде курс долара найближчим часом

Готуємось до сюрпризу: яким буде курс долара найближчим часом

Ситуація на валютному ринку України останнім часом покращилася, кажуть провідні фінансові експерти. І це стосується як готівкового, так і безготівкового сегменту.

Так, професор, ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко вважає, що курс долара в Україні до кінця 2023 року може коливатися в діапазоні від 36 до 45 гривень. Про це експерт заявив у коментарі ТСН.ua.

“Мій прогноз такий – гривня до кінця року буде від 36 до 45 гривень за долар, десь в такому коридорі. А що буде в реальності – залежить від правильної економічної політики, допомоги західних партнерів і успіхів на фронті. Ці три важливі фактори будуть формувати реальний курс долара до кінця року”, – прогнозує Савченко.

Разом з тим в короткотерміновій перспективі курс долара в Україні на готівковому ринку коливатиметься у діапазоні 37,5 – 38,4 грн/дол. Такий прогноз до 23 квітня зробила директор департаменту казначейських операцій Юнекс Банку Ганни Золотько, вказавши на ймовірність подальшого коригування готівкового курсу у бік зростання.

За її словами, згідно з даними НБУ, у середньому протягом останнього тижня українці більше продавали безготівкової валюти, ніж купували: “Це дає підстави говорити про ймовірність подальшого коригування готівкового курсу в бік зростання – до таких рівнів, коли покупка безготівкової валюти з розміщенням на тримісячному депозиті стане більш цікавою для українців”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.