Не мають права: виявилося, що ТЦК немає в Єдиному реєстрі – що це означає

Не мають права: виявилося, що ТЦК немає в Єдиному реєстрі – що це означає

Подробиці

Правозахисниця звернула увагу українців на важливий нюанс

Територіальні центри комплектування та соцпідтримки не зареєстровані у Єдиному державному реєстрі, як юридичні особи. Про це повідомила адвокат Вікторія Кравченко у своєму YouTube-каналі.

Адвокат нагадала, що у 2021 році було прийнято ЗУ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку”. У ньому йдеться про те, що ТЦК формуються на базі діючих військових комісаріатів шляхом їх перетворення протягом 2 місяців.

Кравченко розповіла: “Все начебто чудово, все зрозуміло, але у нас у країні існує Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізосіб та громадських формувань”.

Вона також показала ухвалу Верховного Суду України від 5 грудня 2022 року, який розглядав касаційну скаргу Івано-Франківського ТЦК.

У постанові зазначено: “Водночас у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відсутні відомості щодо юридичної особи – Івано-Франківський міський ТЦК СП”.

Адвокат наголосила, що державна реєстрація юридичних осіб – це офіційне посвідчення державою факту створення юридичної особи шляхом внесення відомостей до Єдиного держреєстру.

Вікторія Кравченко розповіла, що це дає військовозобов’язаним: якщо чоловіка притягують до адмінвідповідальності за неявку до ТЦК, він під час розгляду справи у суді має звертати увагу на те, що територіальний центр комплектування відсутній у Єдиному реєстрі.

Вона резюмувала: “Наполягайте на тому, що ТЦК навіть не мають права здійснювати представництво у суді, адже не існує такої юридичної особи”.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.