Рада жорстко кинула військових: Гетманцев зізнався, що буде з доплатами 30 тисяч

Народний депутат висловився про рішення повернути військовим доплати
Вчора нардепи ухвалили рішення повернути всім військовим доплату у сумі 30 тисяч гривень, проте ця поправка до закону зовсім не гарантує виплати. Про це заявив народний депутат від “Слуги народу”, голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, Дмитро Разумков, автор змін до законопроєкту №8312, пропонує збільшити витрати на армію без фактичного джерела.

Гетманцев зазначив: “Він передбачив витрати бюджету на 154 млрд, а компенсаторів коштом скорочення заробітних плат держслужбовцям до 67 тис. гривень він нарахував лише на 2,5 млрд. 154 і 2,5. Ви розумієте, що це шалена різниця між цими коштами? 98% від того, що він запропонував, необхідно десь взяти”.

Він заявив, що додаткові виплати повернуть, якщо знайде джерело наповнення бюджету.

Нардеп наголосив: “Я хочу побачити від нього розрахунки. І хочу побачити від міністра фінансів також розрахунки щодо виконання цієї поправки. І якщо відповідні джерела є, якщо вони знайдуться, безумовно, обов’язково ми підтримаємо”.

Звісно, ​​громадяни обурилися діям політиків, які спочатку повертають доплати військовим, а потім самі їх і блокують.

При цьому українці підказали нардепам, де взяти гроші – у Фонді регіонального розвитку. Вони справедливо запитують, який може бути регіональний розвиток, якщо в країні війна і неминуча перемога поки що не настала.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.