Що таке «поліаморія» і чому скоро вона підкорить світ: вільне кохання

Чи можна створити гармонійні любовні відносини, якщо в них більше двох учасників?


На думку видання Mac, у таких зв’язків великі перспективи: вони стають дедалі популярнішими.

Поліаморія, як система поглядів, схвалює любовні відносини партнерів з іншими людьми і закликає не звертати уваги на статеву приналежність партнера, тобто вітає нетрадиційні зв’язки. При цьому поліаморія і полігамія – поняття близькі, але не тотожні: перша робить акцент на любові, друга – на форматі сім’ї. Поліаморія – скоріше погляд на життя, ніж спосіб життя.

Прихильники поліаморії вважають, що далеко не всі можуть підтримувати моногамію, що необхідна свобода у виборі супутника або супутників життя. Дві важливі умови для такого спілкування – добровільна згода всіх сторін і абсолютна чесність.

Бажання мати декілька любовних партнерів вважається у таких стосунках абсолютно природним. При цьому всі відносини, які підтримують багатолюби повинні бути засновані на довірі і повазі, виключаючи зародження конфліктів на ґрунті ревнощів, брехні або зради.

Майже полігамія

Точне визначення самої поліаморії і її критеріїв неможливе – кожен трактує її по-своєму.

По ходу розвитку поліаморних відносин і включення в них нових учасників формат спілкування може змінюватися від вільного до серйозного і навпаки. Всі сторони, які знаходяться в зв’язку один з одним, повинні мати можливість відкрито і чесно поговорити між собою.

Один на всіх

16 березня 2016 року в виданні News.com.au з’явилася публікація про Джоша зі штату Південна Кароліна. Американець привернув увагу журналістів незвичайним способом життя: у нього відразу три дівчини, з якими він перебуває в відкритих поліаморних відносинах.
Сара, Аліссія і Мері-Ешлі стверджують, що такий устрій життя їх повністю влаштовує.

Все почалося з того, що Джош і Сара зустріли бісексуалку Аліссу, яка переїхала до них. Через якийсь час до трьох закоханх приєдналася Мері-Ешлі, що, як виявилося, ще більше згуртувало групу.

Кожен з коханців привносить в загальне життя щось нове, не втрачаючи власної індивідуальності. За словами єдиного чоловіка, він спокійно прожив би і без відносин, якщо кожен з них не був би так «неймовірно щасливий». «Це наш вибір», – підсумував Джош.

Четвірка стверджує, що у них ніколи не виникає проблем на ґрунті ревнощів. Джош, який вважає, що моногамні відносини занадто сильно тиснуть на людину, додав:
Вимагати всього від однієї людини – просто нечесно.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.