Несподіване продовження скандалу із зґвалтуванням неповнолітньої дівчинки

Несподіване продовження скандалу із зґвалтуванням неповнолітньої дівчинки

Винних у зґвалтуванні дівчинки на Закарпатті братів-близнюків і ще одного фігуранта гучної справи перевели до іншої школи, щоб унеможливити тиск на жертву. З роботи звільнилася і матір нелюдів, яка працювала у сільській раді.

Про це повідомляє журналіст Віталій Глагола. За його словами, напередодні малолітніх злочинців перевели до іншої школи з дотриманням відповідних процедур, пише Оглядач.

“Надалі це унеможливить одночасне відвідування школи постраждалою та ґвалтівниками незалежно від кінцевого рішення суду”, – зазначив журналіст.

За його словами, за бажанням батьків дівчина попередньо продовжить навчатися за місцем проживання. Їй буде надано необхідну підтримку.

Влада та громадські активісти вже запропонували інші навчальні заклади для можливого продовження навчання. Супровід навчання забезпечуватимуть спеціалісти профільних департаментів ОВА.

“Робітниця відділу освіти, молоді, спорту, культури, туризму та охорони здоров’я Нижньоворітської громади, враховуючи обставини, звільнилася за власним бажанням”, – наголосив Глагола.

Нагадаємо, суд призначив ґвалтівникам умовні терміни та зобов’язав виплатити грошову компенсацію. Суддя Оксана Софілканич, яка оскандалилася таким м’яким вироком, раптово пішла на лікарняний.

Після розголосу в мережі стало відомо, що представники потерпілої подаватимуть апеляцію. Їм допоможуть найкращі юристи, а уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець взяв справу під особистий контроль.

Ґвалтівники не дотримуються домашнього арешту, а їхня жертва боїться, що вони знову повернуться до школи, де їй доведеться зустрічатися з ними. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.