Дадуть майже 4000 грн на ліки: як і де отримати допомогу

Українці можуть отримати кеш-допомогу на купівлю ліків
Українці, які були змушені після дати повномасштабного російського військового вторгнення 24 лютого 2022 року виїхати з України до Польщі, можуть отримати грошову допомогу на купівлю ліків, повідомляється у Telegram-каналі Мінреінтеграції.

Для шукачів притулку в Польщі з України доступна програма фінансової допомоги на придбання ліків – Health4Ukraine.

Головною умовою приєднання до цієї програми є пред’явлення документа, який підтверджує, що людині надано ідентифікаційний номер PESEL у Польщі.

Вказується, що для того, щоб подати заяву на чергу, необхідно перейти за цим посиланням та залишити свою електронну адресу.

Далі ви повинні надіслати повідомлення з подальшими інструкціями для реєстрації. Після розгляду заявки учасник отримає індивідуальний штрих-код, який дозволить придбати лікарські препарати на суму до 500 злотих, що майже 4000 грн.

Детальніше про участь у програмі можна дізнатися, зателефонувавши на гарячу лінію за номером +48 42 612 09 96. Повідомляється, що дзвінки будуть оплачуватись за тарифами вашого оператора. Дзвінки приймаються у робочі дні з 08:00 до 16:00.

На цю суму можна буде придбати ліки та інші продукти, які продаються у загальнодоступних аптеках та аптечних пунктах на території Польщі.

Реалізація цієї програми стала доступною завдяки польській компанії, яка знайшла для цього спонсорів.

При цьому вказується, що схвалення заявки на кеш-допомогу для придбання ліків може зайняти якийсь час, оскільки невідомо, чи вистачить спонсорських грошей для вас на виплати.

Тому учасникам радять перевіряти свою електронну пошту в очікуванні листа від організації.

Також на сайті поінформували, що можна подати заявку за неповнолітнього, за нього заявку подають батьки або опікуни.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.