Курс долара в Україні перерахують найближчим часом: аналітик озвучив прогноз

Готівковий курс долара в Україні в березні, ймовірно, залишиться на поточному рівні або трохи знизиться. У найближчі один-два тижні американська валюта може ще подешевшати.

При цьому зниження курсу не буде значним. Про це розповів OBOZREVATEL Олександр Паращій, керівник аналітичного відділу Concorde Capital.

“Поки що тримається така тенденція, що курс гривні дещо укріплюється і, скоріш за все, він буде триматися у готівковому сегменті приблизно на рівнях, які ми бачимо зараз або ж трохи нижче. Тобто долар може ще трохи подешевшати протягом 1-2 тижнів, а далі, скоріше, він буде в тому діапазоні, який є на сьогодні. Тобто якихось серйозних причин для девальвації гривні поки що немає. Якщо не буде ніяких сроків, пов’язаних із війною, якимись торгівельними обмеженнями, то рівень навколо 38-38,50 грн/$, напевно, залишатиметься в найближчий час”, – зазначив експерт.

Він додав, що тиск, який чинився на долар і був пов’язаний із великими бюджетними виплатами, вже повністю закінчився і зараз вже НБУ в два рази менше витрачає валюти на підтримку фіксованого курсу. Відповідно, попит на долар дуже сильно вплав як серед бізнесу, імпортерів, так і у населення, що дозволило неофіційному курсу різко наближатися до офіційного.

“В тому числі це пов’язано з тим, що у нас зараз починається посівна і багато аграріїв продають валюту. Також, скоріш за все, валюту в якійсь мірі намагаються продати ті, хто купував її в банках за програмою Нацбанку через строкові валютні депозити і оскільки вони купували її дешевше, аніж готівковий ринок, то готові і продавати дешевше”, – підсумував Паращій.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.