“Київстар” негайно звернувся до абонентів: можна залишитися без номера телефону та грошей

Київстар попередив українців, щодо безпеки сім-картки


У мобільному операторі Київстар попередили українців, як вберегти свою сім-картку від шахраїв, та забезпечити кіберзахист. Про це компанія мобільного оператора повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Пресслужба компанії нагадала, що до мобільного номера прив’язані сторнки соціальних мереж, електронна пошта, номер банківської картки, додатки та онлайн-сервіси.

Тому вкрай важливо зберегти сімку від шахраїв, які не пропускають нагоди отримати легкі гроші.

В Київстар порадили як слід діяти, у разі потрапляння на гачок до кіберзлодіїв.

Наприклад, шахрай телефонує вам кілька разів із невідомих номерів і кидає слухавку, а ви у відповідь набираєте ці номери, створюючи таким чином “історію дзвінків” на мобільному.

“Не допомагайте шахраям — не телефонуйте на невідомі номери, якщо зв’язок обірвався. За допомогою цієї інформації, назвавши кілька шахрайських номерів, на які ви перетелефонували, злочинець може заблокувати ваш номер і отримати дублікат SIM-карти. Далі він отримує доступ до вашого особистого кабінету, мобільних додатків та навіть банківських рахунків. Процедури операторів захищають абонентів від шахрайських дій, але шахраї навчились “виманювати” необхідну інформацію в людей, користуючись їх довірою,” — зазначаютьзазначають в Київстар.

Як вберегтися від шахраїв
Мобільний оператор радить обирати контрактну форму обслуговування або зареєструвати свій номер на паспорт. Можна використовувати складні паролі та своєчасно їх оновлювати.

Якщо ж не вдалось оминути злодія, зверніться в поліцію та до телеком-оператора із заявою на номер 466.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.