“Ми маємо це сказати”: в Укргідрометцентрі попередили про велику небезпеку для українців

В чому справа?


В Укргідрометцентрі зробили важливу заяву
Прогнози погоди цікавлять багатьох громадян не лише через те, щоб дізнатися, як одягатися чи яку погоду чекати найближчим часом. Це ще й спосіб уберегтися від небезпечних ситуацій та небажаних погодних явищ. Але в Укргідрометцентрі на Facebook-сторінці опублікували важливе попередження.

Синоптики вирішили написати своє ставлення, коментуючи сумнівну діяльність деяких експертів. Вони вважають, що це може не принести користі, а навпаки, нашкодити безпеці та стати загрозою для життя українців.

Особливо це стосується випадків, коли можуть виникнути якісь метеорологічні, небезпечні природні явища. Так, зокрема йдеться про народних синоптиків.

В Укргідрометцентрі зазначають, що у них здебільшого немає необхідної освіти у сфері метеорології. Також немає доступу до сучасних метеорологічних даних та інструментів.

Вони можуть лише користуватися даними з відкритих джерел, які, своєю чергою, є досить узагальненими та не дають встановити точних та надійних прогнозів.

На більшості сайтів з відкритим доступом до метеоданих вказується, що інформація надається чисто для ознайомлювального характеру та в приватних цілях.

Крім цього, народні синоптики можуть займатися складанням прогнозів як хобі або для додаткової діяльності. Це може призвести до недостатньої уваги до деталей, а також до інших аспектів метеорології.

Вказується, що у деяких країнах таких “народних синоптиків” називають frogman.

Все це робить народні прогнози менш точними та надійними порівняно з прогнозами, які підготовлені професіоналами з використанням науково обґрунтованих методів та інструментів.

Також синоптики додали кілька прикладів того, як проводить аналіз народний синоптик та фактичну погоду та синоптичну ситуацію.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.