Курсовий коридор змінився: банкір розказав, що чекати від обмінників найближчим часом

Курсовий коридор змінився: банкір розказав, що чекати від обмінників найближчим часом

Ряд позитивних чинників стимулюють зростання довіри громадян до гривні.

За останні два тижні курсовий коридор змінився. Тепер він становить 38-39,5 грн за долар та 40-41 грн за євро. Цьому сприяло декілька сприятливих для української гривні факторів. Про це в коментарі УНІАН розповів директор департаменту казначейства банку COMINBANK Герман Марченко.

“За минулих 2 тижні готівковий курс в обмінних пунктах був “рухливим”. Зокрема зменшилася різниця між курсом покупки й продажу до 0,1-0,2 грн за долар та близько 0,3 грн за євро: невелика різниця між курсами в обмінних пунктах одне з наочних свідчень стабільності на ринку”, – повідомив Марченко.

За словами банкіра, завдяки гарним новинам на внутрішньому і зовнішньому фінансових ринках формуються позитивні очікування учасників ринку.

“Спостерігається помірний рівень інфляції, що є меншим за 1%. Системна макрофінансова допомога: щомісяця Україна отримує понад 4 млрд доларів від ЄС та США, що допомагає покривати бюджетний дефіцит. Стабільні облікова ставка на рівні 25% та офіційний курс валют (36,6 грн за долар), баланс між попитом і пропозицією на готівкову валюту завдяки впровадженим депозитним “конвертаційним” програмам та вчасним валютним інтервенціям регулятора”, – повідомив експерт.

Всі ці фактори впливають на загальні настрої ринку та стимулюють зростання довіри громадян передовсім до гривні.

“Таким чином, з 6 по 12 березня на валютному ринку зберігатиметься відносна стабільність з незначними коливаннями готівкового курсу в межах 38-39,5 грн за долар та 40-41 грн за євро”, – прогнозує Марченко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.