Останні морози. Коли мінливий березень зможе остаточно перемогти зиму

Останні морози. Коли мінливий березень зможе остаточно перемогти зиму

Довгоочікуваний весняний сезон почнеться з плюсової температури, яку протягом місяця ще змінюватимуть морози.

Суха весна з незначними нечисленними опадами остаточно повернеться на всю територію України з другої половини березня. До цього часу не варто сподіватися на постійну теплу погоду. У першій половині місяця практично по всій території України короткострокові морози ще чергуватимуться з невеликим плюсом.

Середньодобова денна температура у березні +2 градуси. 20 березня сонце перейде з південної півкулі на північ і відбудеться день весняного рівнодення, коли по всій землі тривалість дня та ночі буде практично однаковою. Збільшується світловий день і набирає обертів потепління — весна дедалі впевненіше вступає у свої права.

У Києві березневі денні морози -1−2 градуси будуть лише кілька днів, нічні від -1 до -6 протримаються практично весь місяць. У середньому показники плюсової денної температури триматимуся на позначці +1+2 градуси, тепліше стане в кінці місяця.

У Дніпрі денні морози -1−2 градуси протримаються кілька днів, ближче до середини місяця. Нічні від -1 до -12 будуть чергуватимуться з невеликим плюсом практично до кінця місяця. В останні дні березня очікується потепління та дощі.

У Харкові протягом місяця очікуються чотири морозні та сонячні дні з денною температурою -1−2 градуси. В решту днів можна розраховувати на денну плюсову температуру від +1 градуса на початку місяця до +9 наприкінці.

В Одесі весна швидше набуде своїх прав, денний мінус тут не прогнозується. Нічний мінус від -1 до -4 градусів очікується в середині місяця та не більше чотирьох днів. До кінця місяця з’явиться можливість позасмагати — денна температура підніметься до +15 градусів.

У Львові березень буде переважно хмарним, але без численних опадів. Морози від -1 до -3 градусів пробудуть не більше трьох днів. Нічні морози від -1 до -7 протримаються до кінця місяця.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.