Найближчими тижнями на фронті буде дуже важко: війна рухається до кульмінації – Bild

Найближчими тижнями на фронті буде дуже важко: війна рухається до кульмінації

Німецький політолог вважає, що передача далекобійних ракет Україні може призвести до прямого зіткнення між США і РФ.

Найближчим часом на фронті в Україні почнуться запеклі бойові дії. Ситуація буде вкрай важкою. Війна в Україні наближається до кульмінації і скоро відбудеться новий небезпечний перелом. Про це заявив політолог Джордж Фрідман, повідомляє Bild.

В української армії є одна головна проблема – відсутність далекобійних ракет, які завадили б окупантам в поставках підкріплення і запасів на фронт.

“Донедавна російські атаки на Україну зазвичай стримувалися українськими силами. Не скрізь, але досить часто, щоб перешкодити Росії утримати територію або здобути перемогу. Але в останній місяць або близько того Росія почала самостверджуватися. Якщо це стане нормою, в України будуть серйозні проблеми”, – каже політолог.

Він акцентував увагу на тому, що Україна незабаром отримає необхідні ракети. Однак політолог побоюється, що це може призвести до прямого протистояння між США і РФ.

“Всі війни складні, і всі війни мають політичний вимір. США поставлять ракети великої дальності, що має сенс у холодній логіці війни. Однак, якщо станеться який-небудь збій в управлінні зброєю, це може призвести до несподіваних подій, які ніколи не вітаються на війні”, – переконаний Фрідман.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.