США передало українським прикордонникам засоби радіозв’язку на $ 21 млн

Міністерство оборони США передало співробітникам Державної прикордонної служби України засоби військового радіозв’язку на 21 млн доларів.


ЯК пише hromadske, про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби України.

Сьогодні за участі президента України Петра Порошенка, посла США Марі Йованович, голови Державної прикордонної служби України Віктора Назаренка співробітникам Держприкордонслужби вручено засоби військового радіозв’язку від Міністерства оборони США.

— йдеться у повідомленні.

Всього було вручено 569 комплектів виробництва компанії HARRIS різних типів.

Радіостанції, серед яких стаціонарні, автомобільні, ранцеві та портативні, будуть встановлені на кораблях (катерах) морської охорони, постах технічного спостереження.

Прилади радіозв’язку будуть розміщені у підрозділах охорони державного кордону в зоні АТО та надані мобільним підрозділам.

Ці радіостанції дозволять організувати захищений телефонний радіозв’язок в умовах застосування противником засобів радіоелектронної боротьби.

Також у повідомленні зазначається, що прилади радіозв`язку надійшли в рамках спільного з урядом США проекту Міжнародної технічної допомоги «Посилення спроможностей Державної прикордонної служби України».

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.