Лютий чи дуже лютий. Діденко — про температурні сюрпризи та снігопади в останній місяць зими

Якщо у січні в Україні була майже весняна погода, то в у лютому зима нарешті вступить в свої права – останній місяць цього сезону запам’ятається українцям морозами та сніжною погодою.

Про це розповіла синоптик Наталка Діденко на Facebook-сторінці.

“Хто бурчав на зиму, що вона якась не така, хто захоплювався рекордами високих градусів і вже починав поглядати у бік весняних курток і насіння та розсади, той трохи поспішив”, – написала вона.

Так, морозна погода прийде в Україну з 4-го лютого, а засніжить уже найближчими днями. Окрім цього, у лютому очікуються також сильні холодні вітри та ожеледиці та, як наслідок, – ускладнення ситуації на дорогах та тротуарах.

Зокрема, у середу, 1 лютого, у більшості областей України періодично випадатиме сніг та мокрий сніг, на Запоріжжі можливі незначні опади, а на півдні України буде хмарно.

Вітер очікується північно-західний, помірний, інколи із досить сильними поривами. Вночі стовпчики термометрів ймовірно опустяться до мінусових позначок, натомість удень температура повітря коливатиметься від +1 до +4 градусів майже по всій території України. Лише на півночі, північному сході та в Карпатах термометри покажуть 0-3 градуси морозу.

Киян лютий зустріне снігом та мокрим снігом, також можлива ожеледиця. Вітер буде рвучким, північно-західним. Температура повітря удень становитиме 0+2 градуси, а уночі – -1-3 градуси.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.