Морози перетворять Україну на “ковзанку”: синоптик попередив про атаку потужного Сибірського антициклону

Температура повітря знизиться, особливо в східних і північних областях, попередив Ігор Кібальчич.

Після аномального потепління в Україні синоптичні процеси починають поступово змінюватися і вже найближчим часом більш відчутно почне позначатися вплив південно-західної периферії великого Сибірського антициклону.

Це спровокує надходження в Україну більш прохолодного і сухого повітря зі сходу, розповів кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич.

Він попередив, що на тлі підвищення атмосферного тиску, істотних опадів не очікується. Температура повітря трохи знизиться, особливо в східних і північних областях, проте все ще буде залишатися вище кліматичної норми. У південній половині та на Закарпатті поки що змін у температурному режимі не передбачається.

За прогнозом синоптика, в неділю опадів в Україні не передбачається за винятком західних областей, де в денний час місцями пройде невеликий дощ. На дорогах західних областей місцями ожеледиця. Температура повітря вночі становитиме -1…+4 °С, у східній половині -4…+1 °С, в Криму та Одеській області +2…+7 °С. Вдень повітря прогріється до +2…+7 °С, в Криму та Одеській області до +8…+13 °С.

https://glavred.net/synoptic/morozy-prevratyat-ukrainu-v-katok-sinoptik-predupredil-ob-atake-moshchnogo-sibirskogo-anticiklona-10442987.html

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...