14-річна дівчина ледь не померла через довге використання тампона

Прокинувшись вранці 14 квітня і відчувши себе недобре, Моллі Поулет подумала, що у неї грип.


Але потім у неї з’явився висип по всьому тілу. Мама швидко збагнула, все зовсім не гаразд, і порадила їй вийняти тампон і негайно повезла її до лікарні.

Внутрішні органи Моллі почали відмовляти через сепсис: це реакція імунної системи на інфекцію.

Школярка була доставлена ​​в реанімацію, де у неї діагностували токсичний шок. По всій видимості, він був викликаний тампоном, який занадто довго залишався всередині тіла Моллі.


Моллі одужала і повернулася додому, але її мама вважає, що іншим батькам необхідно знати симптоми цієї смертельно небезпечної інфекції:

Спочатку я подумала, що у Моллі шлунковий грип, але внутрішній голос твердив мені, що справа набагато серйозніше. Я запитала у Моллі про тампон. Вона тут же його вийняла, але до того моменту тампон провів всередині її організму 10 годин і було вже занадто пізно. Але їй пощастило – бо я діяла швидко. Якби не доставили її до лікарні вчасно, Моллі могла б померти.

Перші ознаки токсичного шоку – стоматит і почервоніння язика. Вони викликаються бактеріями, які потрапляють в організм і починають виробляти токсини.

Тампони можуть збільшувати ризик розвитку токсичного шоку, якщо користуватися ними занадто довго.

У Моллі почали відмовляти нирки. Їй знадобилася інтенсивна терапія і ліки для стабілізації стану.

Лікар в реанімації зізналася, що вперше стикалася з таким випадком, але мама Моллі вважає, що лікар врятувала Моллі життя.

Моллі більше не буде користуватися тампонами, а в майбутньому, якщо захоче мати дітей, повинна буде спостерігатися у лікарів.

Я попереджала Моллі, щоб вона не залишала тампон на ніч, але, звичайно ж, підлітки все знають краще. Ми провели в лікарні п’ять днів. Зараз Моллі відновлюється будинку. Це було важке випробування, але ми змогли його винести. Багато з батьків, яких я зустрічала в лікарні, чули про токсичний шок, але ніхто не знав, які у нього симптоми. Сподіваюся, наша історія допоможе попередити інших про цю небезпеку,

-каже мама.

Я навіть не уявляла, що зі мною може трапитися таке. Я завжди користувалася тампонами, як і мої однокласниці. Це був такий шок. Спочатку я думала, що це просто нездужання, але мені не ставало краще. А в підсумку довелося відправитися в лікарню. Я хочу застерегти інших дівчат: користуйтеся тампонами правильно. Мені пощастило, а хтось може виявитися менш везучим,
-зізнається Моллі.

Те, що потрібно знати про токсичний шок:

Токсичний шок – це інфекція, яку викликають бактерії золотистого стафілокока і пиогенного стрептокока. Перебуваючи на шкірі, вони нешкідливі, але при попаданні в кров починають виробляти токсини, що руйнують внутрішні органи.

Симптоми токсичного шоку:

· висока температура (38,9 ° С і вище),

· втрата свідомості,

· червоний висип по всьому тілу,

· ураження трьох і більше внутрішніх органів.

При відсутності лікування токсичний шок призводить до летального результату.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.