Міністра освіти Шкарлета можуть відправити у відставку

Днями в уряді можуть відбутися кадрові перестановки. Одним із міністрів, який може позбутися посади, є очільник Міносвіти України Сергій Шкарлет.


Про можливу відставку керівника міністерства ЗМІ повідомляє з посиланням на свої джерела у владних коридорах. Також видання інформує, що ввечері 19 січня має відбутися нарада щодо кадрових питань за участю президента Володимира Зеленського.

Шкарлета можуть відправити у відставку
Так, за даними видання, в уряді та ОП “деякі перестановки назрівали давно”. Відтак питання можливої відставки зокрема Шкарлета можуть вирішити найближчими днями.

Однак у разі такого рішення, відставку Шкарлета може не погодити Верховна Рада. Усе через те, що чинного очільника МОН “поки нема ким замінити”.

Що кажуть у Міносвіти
Керівниця патронатної служби та прессекретарка міністра освіти Юлія Хижняк у коментарі журналістам 24 Каналу не підтвердила і не спростувала цю інформацію.

Вимога відставки міністра Шкарлета
На початку 2022 року Сергій Шкарлет вже міг позбутися свого міністерського крісла.
Студенти та депутати вимагали його відставки. Студенти навіть виходили на протест. Вони заявляли, що Міносвіти не може очолювати людина, у наукових працях якої виявили плагіат.
Також протестувальники закидали Шкарлету невизнання результатів виборів президента Києво-Могилянки, перебування серед підлеглих людей, нібито пов’язаних із режимом експрезидента-втікача Януковича.

Однак війна “погасила” цей скандал.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.