“Дві надпотужні магнітні бурі наближаються”: українців закликали готуватися до непростого випробування

Земля тільки пережила чергову затяжну магнітну бурю, проте вже стало відомо, що в січні 2023 року наша планета може зазнати сильної геомагнітної активності ще двічі.

Як інформує “Голос Карпат”, у другій половині поточного місяця на нас чекають ще дві сильні (до 5 балів) магнітні бурі. гнітні бурі. Перша буде затяжною і триватиме цілодобово з 18 по 19 січня. Друга буде коротка, проте не менша сила — 23 січня.

Активність геомагнітного поля відновиться вже у лютому 2023 року. Усю першу половину останнього місяця зими Землю “штормитиме”. Магнітні бурі очікуються:

5 лютого (дуже сильна); 7 лютого (середньої сили); 10 лютого (сильна); 15 лютого (слабка).

Що таке магнітна буря

Магнітними бурями називають збурення геомагнітного поля нашої планети. Вони можуть тривати від кількох годин до кількох діб. Бурі утворюються, коли з околицями Землі зіштовхуються обурені потоки сонячного вітру та взаємодіють із магнітосферою нашої планети.

Під час магнітних бур, метеозалежні та вагітні люди можуть відчувати болі в ділянці голови, серця, суглобів та спини. Крім того, обережним у ці дні необхідно бути і громадянам із хронічними захворюваннями та ослабленим імунітетом.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.