Чому Україні не дозволять здобути швидку перемогу над РФ: експерт дав відповідь

Війна йде у двох площинах – наша національно-визвольна війна, яку ми ведемо за допомогою партнерів, і війна, яку ведуть партнери нашими руками.

США і Велика Британія, ймовірно, не хочуть затягування війни в Україні – такий сценарій нікому не вигідний. Водночас мають бути вирішені певні геополітичні завдання, головне з яких – послабити РФ настільки, щоб вона, наприклад, погодилася передати свою ядерну зброю під зовнішній контроль або оголосила себе без’ядерною державою. Таку думку в інтерв’ю Главреду озвучив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

За його словами, війна в Україні йде у двох площинах: у площині суверенітету і територіальної цілісності України – це наша національно-визвольна війна, яку ми ведемо за допомогою наших партнерів, а також у площині геополітики – це війна, яку ведуть наші партнери нашими руками.

Якщо РФ погодиться на передачу або утилізацію ядерного озброєння, тоді буде підписаний який-небудь “паризький меморандум” про гарантії безпеки Росії.

“Однак швидка перемога України не може сприяти вирішенню цього завдання, адже з Росії потрібно витягнути весь її військовий потенціал, щоби Путін, як старенька в “Казці про рибака і рибку”, залишився біля розбитого корита”, – пояснив Жданов.

Військовий експерт нагадав, що коли Путін починав війну, у нього було все – регулярна армія, озброєння, причому частково модернізоване, і багато іншого. А сьогодні у нього закінчуються озброєння, з мобілізацією проблеми, а завтра російські еліти можуть йому сказати закінчувати війну.

“У цьому випадку настане політичний колапс, криза в Російській Федерації, і у Путіна не буде іншого виходу, крім як йти на компроміс. Але Путін цього зробити не може, тому, найімовірніше, компроміс буде досягатися вже без нього – після його відсторонення від влади.

“Росія буде настільки ослаблена і настільки знекровлена цією війною – і економічно, і фінансово, і у військовому плані, що нові представники РФ будуть згодні на будь-які умови: і на кордони України 1991 року, і на те, що Крим – це Україна, і на передачу ядерної зброї під контроль МАГАТЕ. А домогтися цього можна лише військовим шляхом”, – сказав Жданов.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.