Кулеба розповів, коли система Patriot буде розгорнута в Україні

Розгортання в Україні систем протиповітряної оборони Patriot очікується у максимально стислий термін. Наразі вже розпочато підготовку до передачі цього озброєння нашій країні.

Кулеба розповів, коли система Patriot буде розгорнута в Україні

Також українська влада продовжує працювати над тим, щоб армія отримала нові зразки озброєння у 2023 році. Про це під час брифінгу розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За його словами, рішення Сполучених Штатів щодо передачі Україні ППО Patriot стало революційним. Глава МЗС наголосив, що Україна високо цінує підтримку західних партнерів.

“Минулий рік ми завершили революційним рішенням про надання Україні американських систем Patriot, про що домовилися лідери України та США Володимир Зеленський та Джозеф Байден. Ми дуже цінуємо цей крок США. Очікуємо на розгортання ППО Patriot у максимально стислі терміни. Підготовка до передачі цих систем уже почалася”, – сказав Кулеба.

Patriot – це американський зенітний ракетний комплекс, що перебуває на озброєнні армії США та армій країн-союзниць. Виробляється групою американських компаній на чолі з “Рейтеоном”. Створювався як універсальний засіб протиповітряної оборони позиційних районів військ на середніх та великих висотах, а також має забезпечувати протиракетну оборону на рівні армії США.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.