Погода проти окупантів: коли можна чекати на новий ракетний удар росії

Ймовірність атаки на Різдво 7 січня є вельми високою — для окупантів немає нічого святого

Найближчі дві-три доби масованих ракетних ударів по Україні очікувати не варто. За словами керівниці Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, основою для подібних оптимістичних прогнозів є погодні умови, зокрема шторм, який нині бушує в Чорному морі.

Про це експертка розповіла в ефірі національного телемарафону. Варто одразу зазначити, що російська армія не відмовилася від ракетних ударів узагалі. Нині противник лише намагається накопичити достатньо сил, аби атакувати знову.

Гуменюк підкреслила, що в Чорному морі наразі спостерігається штормова погода, котра не надто подобається росіянам. Саме через погоду ворогу довелося істотно знизити кількість кораблів, котрі знаходяться поблизу берегів Криму на бойовому чергуванні — наразі таких лише п’ять одиниць.

“Вони без ракетоносіїв, оскільки всі вони перебувають у пунктах базування і там триває якийсь процес. Можливо, нової підготовки з огляду на календар і перспективи того самого Різдва, ми усвідомлюємо можливість і імовірну підготовку до цих “скреп” чергових. Але це досить не скоро буде, тобто ще 2-3 доби нам ракетна небезпека нам така критична з моря не загрожує”, — вважає військовослужбовиця.

При цьому вона закликала українців не розслаблятися і продовжувати виконувати правила поведінки під час сигналів повітряної тривоги. Замість ракет в ці дні росіяни цілком можуть застосувати дрони-“шахеди”, зокрема і масово в нічний час.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.